Beweeggroepen

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Of neem contact met ons op via telefoon, whatsapp of e-mail

We zijn van maandag t/m vrijdag geopend.

Beweeggroepen

Fysiotherapie GC Reeshof biedt de mogelijkheid om in kleine groepen te sporten/bewegen onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Bewegen verbetert de kwaliteit van leven, zowel lichamelijk als geestelijk.

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen kent u wellicht al: minimaal 2,5 uur per week matig intensief bewegen, 2x per week krachtsoefeningen en balansoefeningen toepassen . Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is de gewenste tijd per week tenminste 5 uur.

Door ziekte, blessure, aandoening, herstel na een operatie of andere redenen zijn mensen vaak minder belastbaar. Men weet dan meestal niet hoe men verantwoord kan bewegen of sporten.

In onze praktijk kunnen wij u helpen om weer een balans te vinden in de verhouding belasting - belastbaarheid. Onze fysiotherapeuten hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd.

Beweegprogramma's

Er zijn beweegprogramma's voor mensen met:

 • COPD (aandoeningen van longen en/of luchtwegen)
 • Postoperatieve revalidatie (bijv. bij een nieuwe heup/knie of na een herniaoperatie).
 • Hart- en vaatziekten
 • Depressie
 • Reuma
 • Osteoporose
 • Diabetes mellitus type 2 (suikerziekte)
 • Obesitas (overgewicht)
 • (Long) COVID-19
 • COOL (Coaching op Leefstijl) traject, met o.a. begeleiding van de leefstijlcoach
 • BORIS (bewegen op recept in de sport); om mensen weer plezier in bewegen te laten krijgen.

Praktische informatie

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een individuele intake. Door het invullen van een vragenlijst en enkele testen (afhankelijk van de klacht) wordt uw belastbaarheid bepaald. Aan de hand van deze gegevens wordt voor u een individueel trainingsschema gemaakt, dat u in groepsverband kunt gaan uitvoeren. Doel hiervan is om op een veilige en verantwoorde manier uw belastbaarheid te verhogen zodat u na de groepsfysiotherapie weer zelfstandig verder kunt gaan sporten/bewegen.

De groepen bestaan uit maximaal 5 personen. Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering kan het beweegprogramma vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Controleer hiervoor uw eigen verzekeringspolis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Vergoedt uw zorgverzekeraar het beweegprogramma niet, dan bedragen de kosten €39,50 per maand begeleid sporten (1 x per week). Vergoeding via de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg is mogelijk indien u hiervoor in aanmerking komt.

Meer informatie?

Reumanederland.nl
https://www.gcreeshof.nl/algem...

Zowel medisch technisch als persoonlijk geweldige fysiotherapeuten.

Fijne communicatie tussen fysiotherapeut en behandelde. Ook was er aandacht voor persoonlijke situaties, is erg fijn!

Anoniem