Behandelingen bij

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Of neem contact met ons op via telefoon, whatsapp of e-mail

We zijn van maandag t/m vrijdag geopend.

Behandelingen bij

Hieronder vindt u een overzicht van behandelingen waar we bij Fysiotherapie GC Reeshof voornamelijk gespecialiseerd in zijn. Komen deze klachten bij u voor en wilt u deze klachten laten behandelen? Of wilt u meer informatie over de desbetreffende klacht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of maak een afspraak via de afspraken knop.

Nekklachten

Nekklachten zijn veel voorkomende klachten, deze kunnen in het dagelijks leven voor hinder zorgen. Soms gaan nekklachten gepaard met uitstraling geven naar 1 of beide armen/handen of hoofdpijn.

Vaak zijn nekklachten a-specifiek, dit betekent dat er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak is voor deze klachten. Dit zijn vaak overbelastingsklachten of ze worden veroorzaakt door vermoeidheid, stress, of inactiviteit.

Specifieke nekklachten zijn bijvoorbeeld nekhernia, status na wervelfractuur (breuk), reuma etc. De meeste nekklachten zijn goed te behandelen met fysiotherapie, oefentherapie of manuele therapie.

Nekklachten

Rugklachten

Rugklachten zijn de meest voorkomende klachten binnen de fysiotherapie. Oorzaken voor rugklachten kunnen zijn: Tussenwervelschijfproblematiek, blokkades (functiebeperking van de gewrichtjes of het bekken), spierspanning, overbelasting door o.a. stress, vermoeidheid of fysieke overbelasting.

Ook zijn er specifiekere oorzaken van rugklachten zoals een hernia, stenose (vernauwing), status na breuken, reuma etc.

De meeste rugklachten zijn goed behandelbaar met fysiotherapie, oefentherapie en manuele therapie.

Rugklachten

Tenniselleboog

Een tenniselleboog geeft pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog. Vaak geeft dit pijnklachten tijdens het werken met een computer, bovenhands tillen, knijpen, wringen e.d.

Een tenniselleboog is vaak self-limiting, wat betekend dat deze klachten vaak zonder ingrijpen binnen een jaar vaak vanzelf herstellen.

Soms wil fysiotherapie bij deze klachten helpen de pijn te verminderen. Dit kan door bijvoorbeeld dry needling, mobilisaties en training van de hele beweegketen of andere fysiotherapeutische behandelmethodes.

Tenniselleboog

Schouderklachten

De meeste schouderklachten ontstaan door een overbelasting, hierdoor ontstaat er een disbalans tussen de verschillende spiergroepen die de schouder sturen. Deze disbalans kan zorgen voor peesirritaties, of slijmbeursontstekingen.

Veel kracht van je schouder wordt gehaald uit je “core”, bij verminderde conditie of stabiliteit van de core kan dit in de schouder ook voor overbelastingsklachten zorgen. Andere voorkomende schouderklachten zijn onder andere een frozen shoulder, post-operatieve stijve schouder, artrose, fractuur.

Begeleiding bij schouderklachten is van groot belang. Bij schouderklachten wordt veel van u als patiënt gevraagd. Zonder uw medewerking (uitvoeren van de trainingen/ oefeningen) zal herstel minder makkelijk verlopen.

Fysiotherapie en manuele therapie kunnen grote bijdrage leveren aan herstel

Schouderklachten

Artrose heup/knie & nieuwe heup/knie

Bij pijnklachten aan de heup of knie kan slijtage (artrose) een oorzaak zijn.

Vanuit de literatuur is bekend dat training op conditie en spierkracht de functie van de heup/ knie kan verbeteren en de pijn doen verminderen. Bij beperkingen van de mobiliteit kunnen mobiliserende technieken de functie doen verbeteren. Vaak is uitstel of afstel van een gewrichtsvervangende operatie mogelijk.

Na een gewrichtsvervangende operatie is fysiotherapie aan te raden. De fysiotherapeut komt in eerste instantie bij u thuis, om thuis in uw eigen situatie te bekijken waar u hulp/adviezen nodig heeft. Dit kan zijn met in/uit bed, traplopen, douchen etc. Daarnaast helpt de fysiotherapeut u met het opbouwen van handelingen in uw algemeen dagelijks leven.

Artrose heup/knie & nieuwe heup/knie

Duizeligheid

Duizeligheid kent veel verschillende oorzaken. Twee van deze oorzaken zijn goed te behandelen met fysiotherapie.

De eerste is Beninge Paradoxale Positie Duizeligheid; BPPD ofwel draaiduizeligheid. Dit is een vorm van duizeligheid waarbij het evenwichtsorgaan is betrokken. Middels specifieke kanteltechnieken is deze vorm van duizeligheid goed behandelbaar.

Daarnaast is er nog de cervicogene duizeligheid, deze duizeligheid komt voort uit het niet goed functioneren van de nekwervels. Hierdoor krijgen de hersenen ‘foute’ informatie binnen en ontstaat er een gevoel van ‘licht in het hoofd’. Deze duizeligheid is vaak goed behandelbaar met manuele therapie.

Duizeligheid

Voet/enkel en knieklachten

Deze klachten komen vaak voor door sportletsels; het verzwikken van een enkel, het verdraaien van een knie. Ook andere trauma’s waarbij gescheurde kruisbanden of botbreuken ontstaan kunnen voor klachten zorgen van voet, enkel of knie.

Met training, coaching en mobilisaties van een fysiotherapeut is herstel naar werk of sportactiviteiten weer mogelijk.

Voet/enkel en knieklachten

Spanningsklachten

Spanningsklachten zijn soms moeilijker aan te duiden. Van veel klachten is de oorzaak duidelijk aanwijsbaar en dus kan ook gemakkelijk een behandelplan worden opgesteld. U kunt echter ook klachten hebben die niet direct te herleiden zijn. Klachten kunnen namelijk ook voortkomen uit stress, oververmoeidheid of overbelasting. De psychosomatische fysiotherapeut kan u wellicht helpen door een balans te zoeken tussen uw lichaam en uw psyche (geest), waardoor u leert omgaan met uw klachten.

De psychosomatisch werkende fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid.

Spanningsklachten

Etalagebenen

Etalagebenen, ook wel claudicatie intermittens genoemd, is een vaatziekte: de slagaderen in het been zijn vernauwd. Tijdens het lopen hebben de beenspieren extra zuurstof nodig. De slagaderen brengen dit zuurstofrijke bloed naar uw been. Wanneer u een eindje gaat lopen, krijgen de beenspieren te weinig zuurstof door de nauwe slagaderen. Daardoor krijgt u pijn, kramp of een doof/moe gevoel in uw been. Als u dan even stilstaat, komen de spieren tot rust. Als u stilstaat verdwijnen de klachten na 10 minuten. De bloedstroom kan dan zuurstof aanvullen. Daardoor verdwijnt de pijn.

Looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut helpt goed tegen etalagebenen.

Etalagebenen

Kaakklachten

Kaakklachten en behandeling daarvan is voor vele nog onbekend. Een kaak is 1 van de gewrichten die dagelijks het meest gebruikt wordt. Kaakklachten zijn ook zeer uitgebreid denk aan:

  • een pijnlijke kaak (thv het oor)
  • een knakkende kaak
  • hoofdpijnklachten
  • onbegrepen tandpijn
  • slotklachten
  • etc

Vaak worden kaakklachten veroorzaakt door het niet goed functioneren van de meniscus, een verminderde coordinatie van de verschillende samenwerkende spiergroepen, overbelasting door parafuncties als nagelbijten, kaugom kauwen, klemmen of knarsetanden. Een fysio/ manueel therapeut met aantekening voor kaakfysiotherapie kan u helpen om te gaan met deze klachten.

Kaakklachten

Bekken (bodem) klachten

Verlies je ongewild urine of ontlasting?

Laat je vaak windjes, heb je moeite met vrijen, last van buikpijn of is bewegen pijnlijk nu je zwanger bent? Welke klachten je ook hebt in en rond je bekken: de bekkenfysiotherapeut kan je helpen! Veel behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering; urine incontinentie zelfs vanuit de basisverzekering.

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van speciale apparatuur. De therapeut adviseert over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband.

Ook voor klachten en vragen op seksueel gebied kunnen patiënten bij de bekkenfysiotherapeut terecht. Tevens is alleen een bekkenfysiotherapeut bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

Bekken (bodem) klachten

Blijvende klachten na COVID – 19

Helaas blijven sommige mensen na besmetting met het coronavirus vervelende en soms ernstige klachten houden die zelfs maanden na de besmetting nog aanwezig kunnen zijn. Hierdoor kunnen dagelijkse bezigheden extra moeite kosten. Onze fysiotherapeuten hebben een extra corona-herstel-scholing gevolgd om u goed te begeleiden bij het herstelproces.

Behandelbare klachten

  • Algehele spierzwakte
  • Gevoel van vermoeidheid
  • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken/ handelingen
  • Pijn en/of stijfheid van gewrichten
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Verminderde longcapaciteit

U kunt bij ons terecht voor hulp, advies en begeleiding. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we in samenspraak met u wat het beste behandelplan is voor uw klachten en adviseren en begeleiden wij u bij het verantwoord weer opbouwen van uw dagelijkse activiteiten.

Blijvende klachten na COVID – 19