Bekkenfysiotherapie

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Of neem contact met ons op via telefoon, whatsapp of e-mail

We zijn van maandag t/m vrijdag geopend.

Bekkenfysiotherapie

Verlies je ongewild urine of ontlasting? Laat je vaak windjes, heb je moeite met vrijen, last van buikpijn of is bewegen pijnlijk nu je zwanger bent?

Welke klachten je ook hebt in en rond je bekken: de bekkenfysiotherapeut kan je helpen! Veel behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering; urine incontinentie zelfs vanuit de basisverzekering.

De therapie

De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van speciale apparatuur.

De therapeut adviseert over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband.

Ook voor klachten en vragen op seksueel gebied kunnen patiënten bij de bekkenfysiotherapeut terecht. Tevens is alleen een bekkenfysiotherapeut bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

Meer informatie?

Bekkenfysiotherapie.nl
Tips en weetjes

Behandelbare klachten

De bekkenfysiotherapeut helpt mensen met klachten in het bekkengebied te begrijpen, verminderen en te voorkomen. Dat begint met voorlichting, preventie en een goede diagnose. Daarop volgt coachen, begeleiden en behandelen. De therapeut richt zich op patiënten met klachten in het gehele lage rug-, bekken-, buik- en bekkenbodemgebied. De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting opgehouden of losgelaten kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit.

Een verstoorde functie van het bekkengebied kan voor verschillende klachten zorgen. Denk hierbij aan ongewild verlies van urine en/of ontlasting, een niet te onderdrukken drang om te plassen of ontlasten, zeer regelmatig naar het toilet moeten of bijvoorbeeld pijn in de onderbuik.

Ook seksuele klachten horen hierbij. De problemen ontstaan vaak uit onwetendheid, een verkeerde manier van plassen of ontlasten, na buik- of prostaatoperatie of hangen samen met zwangerschap of bevalling.

Dit komt niet alleen voor bij vrouwen maar ook bij mannen.

Meer informatie?

Neem contact op met onderstaande specialisten!

Zowel medisch technisch als persoonlijk geweldige fysiotherapeuten.

Fijne communicatie tussen fysiotherapeut en behandelde. Ook was er aandacht voor persoonlijke situaties, is erg fijn!

Anoniem