Valpreventie

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Of neem contact met ons op via telefoon, whatsapp of e-mail

We zijn van maandag t/m vrijdag geopend.

Valpreventie

Toenemende leeftijd en balans

Een scheve stoeprand, gladde badkamervloeren of losliggende tapijtjes. Ongelukken kunnen in een klein hoekje zitten en kunnen veel met een persoon doen. Bij het toenemen van de leeftijd worden de meest normale handelingen steeds minder vanzelfsprekend. De fysieke mogelijkheden verminderen. De balans is hiervan één van de meest voorkomende ervaren problemen.

Het vallen verleden tijd programma

Het vallen verleden tijd programma kan u helpen uw balans en vertrouwen hierin te vergroten. Angst om te vallen te verminderen, spierkracht te vergroten en het leren van technieken om ‘veiliger’ te vallen. Dit alles onder de begeleiding van een gecertificeerde fysiotherapeut. Uit onderzoek blijkt het percentage van val incidenten met 46% verminderd na het volgen van deze cursus. 69% geeft aan minder val angst te ervaren.

De verzekeraar vergoed in veel gevallen een deel van het bedrag. Neem contact met uw zorgverzekeraar op om te informeren of dit voor u van toepassing is. Bent u verzekerd voor fysiotherapie? Dan kunnen de intake en evaluatie vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering zonder extra kosten.

Meer informatie?

Neem contact op met onderstaande specialisten!

Zowel medisch technisch als persoonlijk geweldige fysiotherapeuten.

Fijne communicatie tussen fysiotherapeut en behandelde. Ook was er aandacht voor persoonlijke situaties, is erg fijn!

Anoniem