Fysiotherapie bij draaiduizeligheid (BPPD)

Maak een afspraak

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Afspraak maken

Of neem contact met ons op via telefoon, whatsapp of e-mail

We zijn van maandag t/m vrijdag geopend.

Fysiotherapie bij draaiduizeligheid (BPPD)

Draaiduizeligheid is een hele vervelende ervaring, die vaak ’s nachts of ’s ochtends bij het opstaan ontstaat. Men spreekt van BPPD als de draaiduizeligheid zeer hevig is, kort duurt (gewoonlijk minder dan een minuut) en optreedt bij bepaalde bewegingen (bukken, omhoog kijken, omdraaien in bed, gaan liggen in bed). Soms gaat de duizeligheid gepaard met een misselijk gevoel.

De klachten worden veroorzaakt door ‘gruis/ oorkristallen’ die zijn gaan zwerven door het evenwichtsorgaan waardoor signalen niet goed meer worden doorgegeven aan de hersenen er een gevoel ontstaat waarbij de wereld draait (of u om de wereld).

De therapie

Vaak wordt men via een KNO-arts doorverwezen naar een gespecialiseerde BPPD- fysiotherapeut. Zonder verwijzing kunt u ook bij ons terecht. Door middel van een vraaggesprek en een aantal tests is deze aandoening goed vast te stellen.

Draaiduizeligheid is meestal goed te behandelen. Door het uitvoeren van bepaalde bewegingen met het hoofd door onze fysiotherapeut worden de kristallen uit het evenwichtsorgaan verwijderd. Daarnaast krijgt u huiswerkoefeningen en tips mee om de klachten verder te verhelpen.

Behandelingen van BPPD zijn vaak zeer effectief en resultaat is meestal direct merkbaar. Binnen 3 à 4 behandelingen zijn de klachten over het algemeen verholpen.

Meer informatie?

Thuisarts.nl

Meer informatie?

Neem contact op met onderstaande specialisten!

Zowel medisch technisch als persoonlijk geweldige fysiotherapeuten.

Fijne communicatie tussen fysiotherapeut en behandelde. Ook was er aandacht voor persoonlijke situaties, is erg fijn!

Anoniem