Vergoedingen

Vergoedingen

Bij Fysiotherapie Gezondheidscentrum Reeshof kunt u na verwijzing door uw (huis)arts terecht. Maar ook zonder verwijzing kunt u bij ons een afspraak maken.

Afhankelijk van uw leeftijd, de aard van uw aandoening (chronisch of niet-chronisch) en uw (aanvullende) verzekering wordt de behandeling vergoed. Controleer daarom voor het maken van een afspraak bij uw zorgverzekeraar of uw verzekering hiervoor dekking biedt. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.

U bent jonger dan 18 jaar
De eerste 18 behandelingen worden uit de basisverzekering vergoed. Als er meer behandelingen nodig zijn kunnen deze worden vergoed uit de aanvullende verzekering van de ouders, mits zij hiervoor een aanvullende verzekering hebben afgesloten.

18 jaar en ouder en chronische fysiotherapie
Alleen als er sprake is van een aandoening die voorkomt op de Chronische Lijst en de verwijzing aan de eisen van de verzekeraar voldoet, kunt u in aanmerking komen voor een chronische machtiging. Voor chronische fysiotherapie heeft u een verwijzing van uw (huis)arts nodig.
Bij chronische aandoeningen worden de eerste 20 behandelingen niet vanuit de basisverzekering vergoed. Deze eerste 20 behandelingen kunnen vergoed worden uit de aanvullende verzekering. De vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering en of er eventueel al behandelingen/budget verbruikt is.

Vanaf behandeling 21 wordt alles, voor de duur van de chronische machtiging, vergoed uit de basisverzekering. U dient dan nog wel het eigen risico te betalen als deze nog niet gebruikt is voor andere zorg.

Let op: het eigen risico loopt per kalenderjaar. Loopt uw machtiging door na 1 januari? Dan dient u opnieuw het eigen risico te betalen.

18 jaar en ouder en niet-chronische fysiotherapie
Bij niet- chronische fysiotherapie is een verwijzing niet noodzakelijk. De behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is afhankelijk van uw verzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft of uw heeft onvoldoende budget in uw aanvullende verzekering dan dient u de behandelingen zelf te betalen. 

Afspraak maken?

Maak direct een afspraak

Afspraak maken »

Contact opnemen?

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Naar contact »
Wij zijn aangesloten bij: KNGF
Fysiotherapie Gezondheidscentrum Reeshof